onsdag 17 augusti 2011

Föreläsning

För mycket annat att göra på fritiden har resulterat i en inte alltför läsbar blogg.
Det ska bli ändring på det nu.
Nu flödar energin och fantasin, föreläsningen jag var på idag toppade det mesta jag tidigare hört på föreläsningar.

Vi hade samlats, alla förskolor och skolor i hela Nacka, på Stockholm Waterfront congresscenter vid centralen i Stockholm. En stor magnifik byggnad, med byggnadsställningar kvar, eller var det kanske så den skulle se ut?

Vi fick ta plats, alla 2300 personer som kommit dit, i stolar i en stor aula. Framför oss fanns en scen, i orangeklätt tyg. På scenen satt Kattis Ahlström och Einar Fransson, vars titel jag i skrivandets stund inte minns. Filmkameror stod uppställda för att filma hela dagen och fotografer var där och förevigade det hela.

Dagens första talare hade en inlevelseförmåga som inte många talare besitter, en tidvis hysteriskt rolig föreläsning blandat med tänkvärda ord.
Han talade mycket om vikten av att återvinna sina misstag och drog en parallel mellan dagens "super Mario" och även om Nathalie Imbruglias låt "Torn".

"Super Mario" var från början ett misslyckat spel som fanns i såna där spelhallar, lika stort som maskinerna på finladsfärjan, men då hade man inte kommit på Mario än, utan då hette det "Radarskope". När det inte funkade försökte man med Donkey Kong", vilket blev en succé. Från "Donkey Kong" föddes alltså Super Mario.

Budskapet: Att inte ge upp, ha tålamod och bara för att man har misslyckats en gång i tiden behöver det inte betyda att det för alltid är en flopp. Och ibland kan även misstag bli någonting bra.
Det beror ju förstås vad det är och vad man gör utav det.

Dagen fortskred och föreläsaren avlöstes av en medelålders kvinna som visade en film, på en annan föreläsare. Efter det satt det en panel på scenen, politiker blandat med skolfolk, proffesorer och Kattis Ahlström.
Jag kan dra en slutsats ur deras diskussion, politiker har ingen som helst aning om vad de snackar om. Men vi välkomnar de gärna på besök så att de får en inblick i hur en pedagogisk verksamhet är uppbyggd.


Dagens sista talare (Oom) kände nog lite press efter en väldigt lyckad dag med många skratt.
Han gjorde nog ingen besviken. Ett paradnummer som avslutades med en gemensam JOIK!.

Som avslutning på det hela bjöds det på middag. EN tallrik bestående av: 1 skinkbit, 1 rostbiffsbit, 1 bit mögelost, lite potatissallad, 1 bit lax, en pyttebit skagentoast och 2 bitar paté. Vi övervägde att gå till närmsta Max för en god burgare men stannade kvar.

Sammanfattningsvis var det en grym dag.
Jag har kommit hem med  positivt tankar, flödande fantasi och en något krympt magsäck.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar